Thursday, August 27, 2009

"Concertul" Madonna a dezamăgit

Evenimentul-vedetă din vara acestui an, în România, a fost fără îndoială oprirea de la Bucureşti a Madonnei Louise Ciccone.

S-a scris, spus şi arătat cam tot ce s-a putut şi tot ce a trebuit despre show-ul care a pus pe jar fanii, forţele de ordine şi jurnaliştii din capitală.

Ba mai mult, în toiul concertului, Realitatea TV a reuşit (poate fără să vrea…) să facă anti-reclamă spectacolului, arătând oameni care au plecat de la “concert” înainte de finalul evenimentului şi discutând în studio cu Berti Barbera, un muzician autohton care numai fan Madonna nu poate fi numit.

Ideea (mea) ar fi că, trecând peste lucrul pozitiv dat de prezenţa în ţara noastră, în premieră a artistei, România nu ştie să gestioneze un astfel de happening. Chiar vorbeam acasă, în faţa televizorului şi spuneam că singurii care vor şi vedea ceva din show-ul de pe scenă vor fi fanii care au reuşit să ocupe un loc în primele vreo 25 – 30 de rânduri. Şi încă şi aşa, era cu cântec! Se pare că am avut dreptate. La fel şi Berti, care a precizat într-un mod destul de diplomatic că prestaţia Madonnei nu poate fi considerată un concert în adevăratul sens al cuvântului. Muzica este cam secundară în spectacolele de acest gen, accentul fiind pus pe vedetă, pe dans, pe efectele diverse şi pe abilitatea protagonistei de a schimba un număr impresionant de ţinute în timpul show-ului.

Şi cam atât!

Departe de mine gândul să fac pe înţeleptul, dar cred că în afară de o parte insignifiantă a cumpărătorilor de bilete, majoritatea celor prezenţi în Parcul Izvor (altă idioţenie: locaţia “concertului”…) au fost dezamăgiţi de prima (şi, probabil, ultima) venire a Madonnei în România.

Că sunetul, din câte am înţeles, a lăsat de dorit, aerul a fost infect, iar atmosfera de piaţă balcanică a fost ca la orice manifestare pur românească.

*foto: iturism.ro

[Via http://andreisandor.wordpress.com]

No comments:

Post a Comment