Friday, August 28, 2009

Madonna si discriminarea

In concertul pe care l`a sustinut la Bucuresti Madonna a tinut un mic discurs despre discriminare si tigani, pentru ca ala e locul si momentul ideal in care sa tii predici, fara sa stii opinia generala a publicului despre un subiect sensibil.

“I`ve been paying attention to the news reports and it`s been brought to my attention that there`s a lot of discrimination against romanis (?) and gypsies in general in Eastern Europe” dupa care incep niste huiduieli care se transforma in fluiere si aplauze cand spune “freedom and equal rights for everyone“. Acuma si publicul e un pic bipolar, din moment ce e de acord ca toti si beneficieze de drepturi si libertate, in afara de tigani evident.

Se pare ca la un moment dat s`a auzit cum Madonna a spus god dammit in microfon, frustrata probabil ca mesajul ei de dragoste si egalitate nu a fost bine primit. Mi se pare stupid sa amesteci muzica si alte lucruri. De aia ma enerveaza si U2, ei nu se limiteaza sa cante, trebuia sa aiba si pareri care ti le baga pe gat cu orice ocazia. Madonna si Angelina Jolie sunt foarte asemanatoare.

Amandoua au avut un trecut in care sexul, nuditatea si comportamentul menit sa socheze au fost folosite in mod repetat pentru a capta atentia publicului. Brusc s`au dat pe brazda, infiind copii din diverse colturi ale lumii, dand`o pe o religie/filozofie dubioasa, donand milioane la organizatii caritabile si vorbind non stop despre asta si transformandu`se in Sfanta Pizdimia.

Si apare Madonna intr`o tara care a avut mult de suferit de pe urma tiganilor, atat intern cat si extern si ne spune ea cum sta treaba cu discriminarea. Probabil isi inchipuie ca tiganii sunt niste oameni hippy si boemi care`si lasa caravanele si caii langa o apa curgatoare si sub un arbore centenar fac un foc de tabara, unde canta si danseaza, cu rochiile mari si inflorate, salbe de bani si flori in par.

O invit pe Madonna sa petreaca o jumatate de ora intr`un cartier cu tigani si daca mai iese intreaga de acolo, probabil fara ceas, mese false de par, pantofii din picioare, pun pariu ca va petrece o saptamana intr`un SPA numai in impachetari cu alge si noroi de la Marea Moarta ca sa`si scoata mirosul de tigan din nari.

Inchei cu un citat care nu are moarte, de la maestrii in viata, La Familia, cantecul “Vorbe“.

“Nu vorbi fara sa stii

Nu hali mereu ce auzi de la altii,

Nu te da ce nu poti sa fii

Sunt vorbe de cacat, le-aud in fiecare zi”

[Via http://thcgirl77.wordpress.com]

No comments:

Post a Comment